Home България Николай Василев: Държавата е като заседнал асансьор, който изисква сериозен ремонт

Николай Василев: Държавата е като заседнал асансьор, който изисква сериозен ремонт

by admin
Николай Василев: Държавата е като заседнал асансьор, който изисква сериозен ремонт

Николай Василев, който е икономист, говори в предаването “120 минути” по bTV за настоящата икономическа ситуация в България. Той споделя мнението си, че страната се намира в трудно положение, като причините за това са много.

Една от основните причини е свързана с коронавируса и мерките, които бяха въведени за да се ограничи разпространението му. Тези мерки имаха голямо въздействие върху икономиката, като много фирми бяха принудени да затворят или да намалят производството си. Това доведе до загуби на работни места и намаление на доходите на много хора.

Втората причина е свързана с политическата нестабилност в страната. Това води до липса на доверие от страна на инвеститорите и затруднява привличането на нови инвестиции. Това оказва отрицателно въздействие върху икономиката и води до загуба на работни места.

Николай Василев също така споделя, че има някои положителни тенденции в икономиката, като например растежа на износа. Това може да помогне за подобряване на икономическото положение в страната.

В заключение, Николай Василев призовава за по-голяма стабилност в политиката и за предприемане на мерки, които да помогнат на малките и средните предприятия да се възстановят. Това ще доведе до повече работни места и по-добро икономическо положение за всички.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign