Home България Немският канцлер: НАТО трябва да увеличи военната помощ за Украйна

Немският канцлер: НАТО трябва да увеличи военната помощ за Украйна

by admin
Немският канцлер: НАТО трябва да увеличи военната помощ за Украйна

в НАТО да увеличат своите военни разходи и да поемат по-голяма отговорност за сигурността на Европа. Той заяви, че Германия е готова да увеличи своята военна бюджетна рамка и да изпълни ангажиментите си към алианса.

Шолц подчерта, че НАТО трябва да се приспособи към новите предизвикателства и заплахи, които Европа среща. Той спомена растящата роля на Китай в световната политика и необходимостта от справяне с кибератаките и хибридната война.

Канцлерът призова всички членове на НАТО да спазват ангажиментите си за достигане на 2% от БВП за военни разходи до 2024 година. Той подчерта, че тази цел е необходима за осигуряване на колективната безопасност и подкрепяне на общите интереси на союзниките.

Шолц изрази увереност, че Германия ще изпълни тези ангажименти и ще продължи да играе активна роля в НАТО. Той подчерта, че сигурността на Европа е от решаващо значение и изисква сътрудничество и ангажимент от всички членове на алианса.

Канцлерът приключи своето послание, като подчерта необходимостта от солидарност и единство в НАТО. Той заяви, че само чрез обединение и сътрудничество можем да противостояме на заплахите и да гарантираме мир и стабилност в Европа.

Това послание на германския канцлер представлява ясен призив за по-голяма ангажираност и отговорност от страна на всички членове на НАТО. Очаква се другите лидери да обсъдят тези предизвикателства и да предприемат необходимите действия за укрепването на колективната безопасност в Европа.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign