Home България Невероятно откритие: Испания ни изненадва със салами, пълни с изненадващи обрезки!

Невероятно откритие: Испания ни изненадва със салами, пълни с изненадващи обрезки!

by admin
Невероятно откритие: Испания ни изненадва със салами, пълни с изненадващи обрезки!

Над 800 тона салам с овчи обрезки за говеждо са били изяти. Това месо е било доставено от Испания и е било използвано като заместител, поради по-ниската цена. Скандалната новина беше разкрита от Симеон Караколев, шеф на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), по време на форум за качеството на българското месо в БТА. Домакин на форума беше [името на организацията не е споменато].

Според Караколев, този скандал разкрива сериозни проблеми в месопреработващата индустрия в България. Използването на салам с обрезки от друг вид месо е неприемлив практика, която може да навреди на здравето на потребителите.

Той подчерта, че такива случаи трябва да бъдат стриктно контролирани и наказвани от компетентните институции. Основният проблем е липсата на ефективен надзор и контрол върху месопреработващите предприятия.

Караколев призова за по-строги мерки и по-голяма отговорност от страна на производителите и дистрибуторите на месни продукти. Той подчерта, че качеството на българското месо трябва да бъде приоритет, а потребителите трябва да имат доверие в продуктите, които закупуват.

Този скандал също така повдигна въпроса за етикетирането на месните продукти. Както посочи Караколев, е необходимо ясно и точно обозначение на съставките и произхода на продуктите. Само по този начин потребителите ще имат информацията, от която се нуждаят за правилния избор.

След разкриването на този скандал, НОКА започна активна кампания за повишаване на осведомеността сред потребителите относно качеството на месото. Целта е да се увеличи интересът към българското месо и да се насърчи неговата консумация.

Организацията също така предложи въвеждането на по-строги правила и нормативи за месопреработващите предприятия. Това включва по-чести проверки и по-голяма отчетност за производствените процеси.

В резултат на този скандал, потребителите започнаха да изразяват загриженост относно качеството на месните продукти, които закупуват. Те изразиха нуждата от по-голяма прозрачност и контрол върху индустрията.

Министерството на земеделието обеща да предприеме необходимите действия за разследване на случая и за вземане на подходящи мерки. Това включва проверка на всички месопреработващи предприятия и санкции за тези, които не спазват правилата.

В заключение, скандалът с използването на салам с обрезки от Испания разкри сериозни проблеми в българската месопреработваща индустрия. Той подчертава необходимостта от по-строг контрол и надзор, както и отговорност от страна на производителите и дистрибуторите на месни продукти. Качеството на българското месо трябва да бъде приоритет, за да се гарантира здравето и доверието на потребителите.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign