Home Бизнес Невероятното пътешествие в света на черешовия туризъм – открийте къде и кога!

Невероятното пътешествие в света на черешовия туризъм – открийте къде и кога!

by admin
Невероятното пътешествие в света на черешовия туризъм - открийте къде и кога!

Туризмът, свързан с черешите, започва да се развива в Кюстендилско. Това е оригинална инициатива, която се появява сред земеделските производители в региона. Идеята е на професор Димитър Домозетов, бивш директор на Института по земеделие в Кюстендил и в момента частен производител. Той твърди, че е получил вдъхновение от китайски и японски партньори.

Според професор Домозетов черешовият туризъм може да предложи уникално преживяване на посетителите. Всяко желаещо лице ще има възможността да се наслади на красотата и аромата на черешовите градини, както и да опита прясно обраните плодове директно от дърветата. Туристите ще могат да видят цели градини покрити с бели или розови цветове, което ще им осигури незабравимо изживяване.

Предложението на професор Домозетов включва и организиране на различни събития и активности, свързани с черешите. Такива могат да бъдат фестивали, където посетителите ще имат възможността да опитат различни видове череши и да се насладят на традиционна българска кухня, приготвена с тези плодове. Освен това, ще има възможност за участие в ръчно бране на черешите и изработка на домашни продукти от тях.

Туристическата индустрия в Кюстендилско е готова да подкрепи идеята за черешовия туризъм. Местните хотели и ресторанти ще предложат специални пакети за посетителите, които желаят да опознаят региона и да се насладят на черешовата атмосфера. Такива пакети могат да включват нощувки, екскурзии до градините, дегустации на черешови продукти и други забавления.

Черешовият туризъм може да има положителен икономически ефект в региона. Той ще допринесе за развитието на земеделските производители, които ще имат възможността да продават своите череши директно на посетителите. Освен това, туристическата индустрия ще създаде нови работни места и ще увеличи приходите в региона.

За да се осъществи идеята за черешовия туризъм, е необходимо да се изградят подходящи инфраструктура и условия за посрещането на гостите. Това може да включва изграждането на специални пешеходни пътеки, които да водят до черешовите градини, както и създаването на информационни центрове за посетителите.

Черешовият туризъм представлява нова възможност за развитие на Кюстендилско. Той може да привлече много посетители от страната и чужбина, които желаят да опознаят богатството на черешовата култура в региона. С уникалната комбинация от красота, аромат и вкус, черешовият туризъм ще предложи на посетителите незабравимо преживяване и ще допринесе за развитието на земеделието и туризма в Кюстендилско.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign