Home България Невероятна измама с домакински уреди! Открийте как да се предпазите!

Невероятна измама с домакински уреди! Открийте как да се предпазите!

by admin
Невероятна измама с домакински уреди! Открийте как да се предпазите!

Нова измама с домакински уреди набира скорост, предупреждават от Асоциация “Активни потребители”. Тази нова схема включва телефонно обаждане, при което ви предлагат демонстрация на продукт за почистване на дома. Фирмата изпраща опитен продавач, който се стреми да ви заблуди със своите думи и да ви покаже “революционен продукт”, произведен в някоя развита страна. Той обяснява как този продукт няма равен на пазара и обещава чудесни резултати.

Въпреки че това може да звучи привлекателно, трябва да бъдете много внимателни. Според Асоциацията “Активни потребители” това е само измамна схема, която има за цел да вземе парите ви без да получите реална стойност.

Когато получите такова обаждане, трябва да бъдете нащрек и да не попаднете под ловките на измамниците. Най-добре е да откажете предложението за демонстрация на продукта и да не предоставяте лични данни или финансова информация.

Ако все пак решите да се срещнете с продавача, бъдете много внимателни и не подписвайте нищо без да сте го прочели и разбрали напълно. Измамниците често използват хитри трикове, за да ви накарат да подпишете договор или да направите плащане.

Също така, бъдете наясно с правата си като потребител. Ако имате въпроси или съмнения относно легитимността на продукта или фирмата, можете да се консултирате с Асоциацията “Активни потребители” или друга подобна организация за защита на потребителите.

Не забравяйте, че винаги трябва да бъдете предпазливи при получаването на такива обаждания и предложения. Никога не разкривайте лична информация или правете финансови транзакции без предварителна проверка и увереност в легитимността на предлагания продукт или услуга.

Измамите с домакински уреди са все по-чести и изобретателните измамници постоянно намират нови начини да заблудят потребителите. Затова бъдете внимателни и не се поддавайте на примамливите обещания и трикове.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign