Home България Над 40% избирателна активност в Гърция преди края на вота

Над 40% избирателна активност в Гърция преди края на вота

by admin
Над 40% избирателна активност в Гърция преди края на вота

Активността на провеждащите се в неделя в Гърция предсрочни парламентарни избори е 40,77% към 16.30 часа местно време. Това съобщават официалните данни от изборната комисия.

Според информацията, до момента са гласували около 7,5 милиона души от общо 18,4 милиона регистрирани избиратели. Това представлява увеличение в активността спрямо последните парламентарни избори през 2019 година, когато активността беше 57%.

Предсрочните избори бяха насрочени след края на правителството на Нова Демокрация и министър-председателя Кириакос Мицотакис. Главната опозиционна партия СИРИЗА се надява да спечели повече места в парламента и да формира ново правителство.

Изборите протичат при строги противоепидемични мерки заради пандемията от COVID-19. Избирателите трябва да носят маски и да спазват социалната дистанция, а също така имат възможност да гласуват по пощата.

Очаква се резултатите от изборите да бъдат обявени в понеделник. Всички очи са насочени към това как ще се промени политическата картина в Гърция и дали ще има ново правителство.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign