Home България МВР започва проверка на “Възраждане”

МВР започва проверка на “Възраждане”

by admin
МВР започва проверка на "Възраждане"

Министърът на околната среда и водите Калин Стоянов ще поиска пълна информация относно случая със загиналите риби в река Искър. Той иска да се запознае с действията на служителите, изпратени да проверят качеството на водата в реката.

Според информация от Министерството на околната среда и водите, на 16 юни били забелязани мъртви риби в река Искър в района на град Своге. След извършените проби на водата, било установено, че има прекомерно количество амоняк и нитрати.

След получената информация, служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) са изпратени на място, за да проверят качеството на водата. Министърът Калин Стоянов ще поиска пълна информация за действията на тези служители.

От Министерството на околната среда и водите заявиха, че ще бъдат предприети необходимите мерки, за да се предотврати подобен инцидент в бъдеще. Те призоваха и гражданите да съобщават за подобни случаи на телефон 0700 17 700 или на имейл office@moew.government.bg.

Според експертите, прекомерното количество амоняк и нитрати във водата може да доведе до загуба на живот в реката. Това може да засегне не само рибите, но и другите животни, които се хранят с тях. Освен това, замърсяването на водата може да има и негативен ефект върху здравето на хората, които ползват водата за питейни цели.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign