Home България Мария Габриел: ГЕРБ взема решение да не предоставя имунитети на депутати преди завършването на правосъдната реформа.

Мария Габриел: ГЕРБ взема решение да не предоставя имунитети на депутати преди завършването на правосъдната реформа.

by admin
Мария Габриел: ГЕРБ взема решение да не предоставя имунитети на депутати преди завършването на правосъдната реформа.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да не дава имунитети на депутати, докато не приключи реформата в правовата система. Това означава, че депутатите няма да имат специален статут, който да ги предпазва от наказателно преследване. Решението е взето след критики, че имунитетът може да бъде злоупотребен и да доведе до безнаказаност на депутатите.

Това е важна стъпка за борбата с корупцията и за укрепване на доверието в правовата система. Депутатите трябва да бъдат подложени на същите правила като всеки друг гражданин и да отговарят за своите действия пред съда.

Реформата в правовата система е от решаващо значение за бъдещето на България и за нейното място в Европейския съюз. Тя трябва да гарантира независимостта на съдебната власт и да осигури равнопоставеността на всички граждани пред закона.

Надяваме се, че това решение ще допринесе за по-добра защита на правата и свободите на гражданите и за по-силна демокрация в България.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign