Home България Майчинството във втората година достига 780 лева.

Майчинството във втората година достига 780 лева.

by admin
Майчинството във втората година достига 780 лева.

Майчинството ще бъде увеличено от 710 на 780 лева за втората година, което е равно на нивото на минималната работна заплата за 2023 година. Това ще влезе в сила от 1 януари 2023 година. Информацията идва от Министерството на финансите, които съобщиха това по проекта на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Тази промяна е част от усилията да се подобри положението на майките и да се осигури по-добра подкрепа за тях. Увеличението на размера на майчинството ще помогне на майките да се грижат по-добре за своите деца и да им предоставят необходимите ресурси.

Това решение е важно, тъй като майчинството играе ключова роля за засилването на демографската политика и подпомагането на раждаемостта в страната. Подобрената финансова подкрепа ще помогне да се стимулират повече семейства да решат да имат деца.

Според проекта на бюджета, това увеличение на майчинството ще бъде от полза за множество семейства в страната. То представлява значителна подкрепа за майките и помага за намаляването на финансовото напрежение, свързано с отглеждането на деца.

Тази промяна е част от широкия пакет от мерки, които правителството предприема, за да подобри социалната политика и да осигури по-добри условия за живот на гражданите. Увеличаването на размера на майчинството е само една от стъпките в тази посока.

В заключение, увеличението на размера на майчинството до 780 лева за втората година представлява важна промяна, която ще подобри положението на майките и ще им осигури по-голяма финансова стабилност. Това е положителен ход към подобряване на социалната политика и подкрепата към семействата в България.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign