Home България Леопардът се освободи от зоопарка в Стара Загора и предизвика паника сред посетителите

Леопардът се освободи от зоопарка в Стара Загора и предизвика паника сред посетителите

by admin
Леопардът се освободи от зоопарка в Стара Загора и предизвика паника сред посетителите

Леопард избяга от зоопарка в Стара Загора около 10:30 часа. Посетителите на зоологическата градина са били евакуирани, съобщава местният сайт stz24.com. “Платихме си билети, за да влезем в зоопарка, но секунди след влизането охраната ни помоли да напуснем обекта, тъй като леопарда е избягал. Евакуираха всички хора, дойдоха извънредни патрули”, сподели един от посетителите.

Според информацията, леопардът успял да пробие оградата на своята клетка и да избяга от зоопарка. Охраната реагирала бързо и незабавно приложила процедурите за евакуация на посетителите. Всички хора били направени да напуснат обекта и безопасността им е била гарантирана.

След избягването на леопарда, спешни патрули пристигнали на мястото на инцидента. Те започнали операция за задържане на животното и възстановяване на нормалната ситуация в зоопарка. Очаква се, че леопардът ще бъде намерен и върнат в своята клетка в най-кратки срокове.

Зоологическата градина е един от популярните туристически атракции в Стара Загора и привлича много посетители всеки ден. Избягването на леопарда предизвика временно затваряне на обекта, което може да повлияе на туристическия поток и приходите от посещенията.

Властите работят усилено, за да решат проблема с избягалия леопард. Полицията и спешните служби активно участват в операцията за задържането му. Според официални източници, не е отчетена заплаха за живота или безопасността на гражданите.

Избягали животни от зоологическите градини не са необичайни случки. В миналото сме видели подобни инциденти както в България, така и в други страни по света. Важно е да се отбележи, че зоопарците имат строги мерки за безопасност и редовно проверяват състоянието на клетките и оградите, за да предотвратят подобни инциденти.

Очаква се, че след успешното задържане на леопарда, зоопаркът ще предприеме допълнителни мерки за засилване на безопасността на животните и посетителите. Това може да включва преглед на системата за ограждане и подобряване на процедурите за евакуация при извънредни ситуации.

Независимо от инцидента, зоологическата градина в Стара Загора продължава да бъде популярна туристическа дестинация. Посетителите имат възможността да разгледат различни видове животни и да се насладят на приятен ден в природна обстановка.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign