Home България Кючюк: Нашата разединеност ще бъде забелязана от света

Кючюк: Нашата разединеност ще бъде забелязана от света

by admin
Кючюк: Нашата разединеност ще бъде забелязана от света

Двете кандидатури за нов български комисар забавят процедурата по избора му, съобщи Илхан Кючюк, евродепутат. Той поясни, че това се дължи на факта, че трябва да се проведат допълнителни консултации и преговори.

Комисията на Европейския съюз трябва да избере нов български комисар след като предишният, Мария Габриел, напусна поста си. В момента има две кандидатури за тази позиция – една от тях е предложена от правителството на България, а другата от опозиционната партия.

Според Кючюк процедурата по избора на новия комисар трябва да бъде приключена в рамките на няколко седмици. Той подчерта, че е важно да се намери подходящ кандидат, който ще може да представлява интересите на България в Европейската комисия.

Евродепутатът добави, че двете кандидатури в момента се разглеждат от Комисията на Европейския съюз и че ще бъдат проведени допълнителни консултации и преговори, преди да бъде взето решение.

Илхан Кючюк призова за бързо приключване на процедурата по избора на новия български комисар, тъй като това е от голямо значение за страната. Той подчерта, че България трябва да има представител в Европейската комисия, който ще работи в полза на гражданите и ще защитава интересите им.

В заключение, Илхан Кючюк изрази надежда, че процедурата по избора на новия български комисар ще бъде успешно завършена скоро и че България ще има компетентен и ангажиран представител в Европейската комисия.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign