Home България Код за предупреждение в жълто за осем области в понеделник

Код за предупреждение в жълто за осем области в понеделник

by admin
Код за предупреждение в жълто за осем области в понеделник

На 26 юни в осем области на страната – Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище и Сливен – е обявен жълт код.

В понеделник сутринта Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предупреди за влошаване на метеорологичните условия в тези райони. Жълтият код означава опасно време и призовава гражданите да бъдат предпазливи.

Според прогнозата на НИМХ се очаква усилена гръмотевична активност, силни дъждове и градушки. Времето може да бъде нестабилно и непредсказуемо през целия ден.

Гражданите от засегнатите области трябва да бъдат внимателни и да следват указанията на местните власти. Препоръчва се избягването на открити пространства и излизането само при необходимост.

НИМХ продължава да наблюдава развитието на метеорологичната обстановка и ще предоставя актуална информация и прогнози за времето. Гражданите са призовани да бъдат внимателни и да следят новините за евентуални промени във времето.

Важно е да се отбележи, че жълтият код не означава изключително опасност, но изисква повишено внимание и предпазливост от страна на гражданите.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign