Home Бизнес КЗП разкрива шокиращата истина: Какво трябва да знаем за скритите опасности на бързите кредити?

КЗП разкрива шокиращата истина: Какво трябва да знаем за скритите опасности на бързите кредити?

by admin
КЗП разкрива шокиращата истина: Какво трябва да знаем за скритите опасности на бързите кредити?

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издаде предупреждение относно някои аспекти, свързани с бързите кредити. Според КЗП, около 90% от фирмите, предлагащи такива кредити, използват нелоялни търговски практики. Председателят на КЗП Стоил Алипиев заяви в интервю за Българското национално радио (БНР), че до момента не е получил никакви жалби от потребители относно работата на комисията.

Алипиев посочва, че КЗП продължава да работи въз основа на направените констатации и вече са взети над 200 решения по този проблем. Той призовава гражданите да бъдат внимателни при избора на фирма за бърз кредит и да проверят добре условията и начина на действие на такива компании.

Един от основните проблеми, свързани с бързите кредити, е липсата на ясна информация и скритите такси. Много фирми не предоставят достатъчно ясни и разбираеми условия на своите клиенти, което води до недоразумения и конфликти. Потребителите трябва да бъдат информирани за всички такси, свързани с кредита, както и за всякакви допълнителни разходи.

Още един проблем е високата лихва при бързите кредити. Много фирми използват тази възможност да налагат непропорционално високи лихвени проценти, което може да доведе до сериозни финансови затруднения за клиентите. КЗП призовава потребителите да сравняват различните предложения и да изберат най-изгодното за тях.

Друг аспект, на който КЗП обръща внимание, е липсата на прозрачност при работата на фирмите за бърз кредит. Много от тях не предоставят достатъчна информация относно своята дейност и начина на функциониране. Това прави трудно за потребителите да оценят рисковете и да вземат информирано решение.

КЗП съветва гражданите да избягват фирмите, които използват агресивни методи за маркетинг и реклама. Много от тези компании се опитват да привлекат клиенти с обещания за бърз и лесен кредит, без да разкриват всички условия и задължения.

В заключение, КЗП призовава потребителите да бъдат внимателни при избора на фирма за бърз кредит. Те трябва да проверят добре условията и начина на действие на такива компании, както и да сравнят различните предложения. Основната цел е защитата на потребителите от нелоялни практики и осигуряване на ясна информация за техните права и задължения.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign