Home България Качеството на сладоледа ще бъде проверявано от БАБХ

Качеството на сладоледа ще бъде проверявано от БАБХ

by admin
Качеството на сладоледа ще бъде проверявано от БАБХ

Снимка Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще проведе спешни проверки във фабриките и магазините за производство и продажба на храни. Това става в резултат на последните съобщения за наличие на некачествени и опасни за консумацията продукти.

Според БАБХ, целта на тези извънредни проверки е да се гарантира безопасността и качеството на предлаганите храни. Агенцията ще разследва всички обекти, които са под подозрение за нередности или неспазване на стандартите за безопасност.

Това действие е резултат от няколко случая, в които бяха открити продукти, които не отговарят на изискванията за безопасност. Сред тях са замразени месни продукти, които съдържат непозволени добавки или бактерии.

БАБХ призовава всички производители и търговци да спазват стриктно правилата и стандартите за безопасност при производството и продажбата на храни. Организацията подчертава, че безопасността на потребителите е от първостепенно значение и няма да толерира нарушения.

След провеждането на проверките, БАБХ ще предприеме необходимите мерки срещу всички установени нередности. Това може да включва отнемане на лицензи, глоби или дори съдебни производства.

Всички потребители също са приканени да бъдат внимателни при закупуването и консумацията на храни. Ако забележат каквито и да било проблеми или несъответствия, трябва да ги докладват незабавно към БАБХ или другите компетентни органи.

БАБХ обещава, че ще продължи да работи активно за гарантиране на безопасността и качеството на храните в България. Организацията ще продължи да извършва редовни проверки и ще предприема необходимите мерки срещу всички нередности, за да защити интересите на потребителите.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign