Home България Йотова: Срамно е, че правителството не успява да предложи обединена кандидатура за еврокомисар

Йотова: Срамно е, че правителството не успява да предложи обединена кандидатура за еврокомисар

by admin
Йотова: Срамно е, че правителството не успява да предложи обединена кандидатура за еврокомисар

едно интервю за националната телевизия председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той изрази разочарованието си от липсата на яснота и координация в българското правителство по отношение на избора на кандидат за еврокомисар.

Юнкер подчерта, че всички други държави-членки вече са представили своите кандидатури и смята, че България трябва да следва този пример. Той призова правителството да се консултира с политическите партии и обществеността, за да намерят подходящ кандидат.

Според Юнкер, единният глас и ясна позиция на България ще укрепят нейното влияние в Европейския съюз. Той подчерта необходимостта от компетентен и амбициозен кандидат, който ще може да представлява интересите на страната в Европейската комисия.

Председателят на Европейската комисия призова българското правителство да действа бързо и ефективно, за да излъчи кандидатура преди края на месец септември. Той подчерта, че времето е от съществено значение и България не трябва да изостава от останалите държави-членки.

Юнкер приключи интервюто си, като изрази надежда, че българското правителство ще намери подходящ кандидат, който ще може да допринесе за развитието и просперитета на Европейския съюз. Той подчерта важността на солидарността и сътрудничеството между всички държави-членки за постигане на общите цели и предизвикателства пред ЕС.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign