Home България Испанският главен прокурор не е прекратил случая “Барселонагейт”, казва Елена Йончева

Испанският главен прокурор не е прекратил случая “Барселонагейт”, казва Елена Йончева

by admin
Испанският главен прокурор не е прекратил случая "Барселонагейт", казва Елена Йончева

Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, говори пред БНР. Тя обсъди темата за ваксинацията срещу COVID-19 и призова за по-голяма солидарност между държавите-членки на ЕС.

Йончева заяви, че ваксините са ключов фактор за преодоляване на пандемията и възстановяване на икономиката. Тя подчерта, че е важно да се гарантира равен достъп до ваксините за всички държави-членки на ЕС.

Евродепутатът изрази загрижеността си относно забавянето на ваксинацията в някои държави-членки и призова за по-голяма координация между тях. Тя подчерта, че ЕС трябва да работи като единен блок, за да се гарантира ефективното разпределение на ваксините.

Йончева също така обсъди темата за ваксините на AstraZeneca и заяви, че е важно да се разгледат всички налични данни, преди да се вземат решения относно тяхното използване. Тя подчерта, че е важно да се гарантира безопасността на ваксините и да се избегнат ненужни рискове.

В заключение, Йончева призова за по-голяма солидарност между държавите-членки на ЕС и заедно да работят за преодоляване на пандемията и възстановяване на икономиката. Тя подчерта, че ваксините са ключов фактор за постигането на тези цели и че трябва да се гарантира равен достъп до тях за всички държави-членки на ЕС.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign