Home България Илхан Кючюк шокира със своето искане за отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония в ЕП

Илхан Кючюк шокира със своето искане за отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония в ЕП

by admin
Илхан Кючюк шокира със своето искане за отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония в ЕП

Снимката е от Булфото, архив.

Важно решение от докладчика за Северна Македония:

Илхан Кючюк, който е докладчик за напредъка на Северна Македония в Европейския парламент, представи ключово решение по време на последната си среща. Това решение има голямо значение за бъдещето на страната и нейното приобщаване към Европейския съюз.

В своята реч Кючюк подчерта необходимостта от ускоряване на преговорите между Северна Македония и ЕС. Той изрази увереност, че страната е изпълнила всички необходими условия и заслужава да започне преговорите за членство в ЕС.

Докладчикът посочи значението на политическата стабилност и реформите в правосъдието като основни фактори за напредъка на Северна Македония. Той подчерта необходимостта от продължаване на усилията в тези области и призова правителството да продължи да работи в тази посока.

Кючюк изрази и задоволството си от напредъка, който страната е постигнала в решаването на спора с Гърция относно името. Той подчерта, че това е голям успех и допринася за стабилността и мирното развитие в региона.

Докладчикът призова Северна Македония да продължи да работи усърдно за укрепване на добросъседските отношения и за постигане на компромисни решения с другите страни в региона. Той подчерта необходимостта от сътрудничество и доверие между всички страни, които имат общ интерес за стабилността и просперитета на Балканите.

В заключение, Илхан Кючюк заяви, че ЕС трябва да признае напредъка на Северна Македония и да започне преговорите за членство в най-скоро време. Той изрази надежда, че тези преговори ще бъдат успешни и ще допринесат за укрепването на демокрацията, стабилността и просперитета в региона.

Това ключово решение от докладчика за Северна Македония е от голямо значение и ще има дългосрочни последици за страната. Той подчерта необходимостта от продължаване на реформите и усилията за приобщаване към ЕС. Северна Македония трябва да продължи да работи усърдно и да покаже ангажимент в тези области, за да постигне своята цел – членство в Европейския съюз.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign