Home България Извънредни проверки на сладоледите ще бъдат извършени от Агенцията по храните

Извънредни проверки на сладоледите ще бъдат извършени от Агенцията по храните

by admin
Извънредни проверки на сладоледите ще бъдат извършени от Агенцията по храните

на на храни в страната след скандала със замразените пилешки продукти, които се оказаха заразени със салмонела.

След като беше открито, че някои от замразените пилешки продукти, предлагани на пазара, съдържат опасната бактерия салмонела, БАБХ реши да предприеме извънредни мерки за гарантиране на безопасността на храните в страната.

Изпитвайки сериозна загриженост за здравето и безопасността на гражданите, агенцията ще извършва интензивни проверки в обектите за производството и търговията на храни. Целта е да се установи дали всички процеси и условия за производство и транспорт на хранителните продукти отговарят на необходимите стандарти и изисквания.

Експертите от БАБХ ще проверяват дали обектите спазват правилата за хигиена и безопасност при обработка и съхранение на хранителните продукти. След това ще се извършат лабораторни анализи, за да се установи дали храните съдържат нежелани вещества или бактерии.

Агенцията призовава всички производители и търговци на храни да бъдат внимателни и да спазват стриктно всички правила и стандарти за безопасност. Гражданите също трябва да бъдат внимателни при закупуването на храни и да проверят маркировката, датата на годност и условията на съхранение.

БАБХ обещава, че ще предприеме необходимите мерки срещу всеки обект, който не спазва изискванията за безопасност. Агенцията ще наложи глоби или ще оттегли разрешителното за производство и търговия на хранителни продукти, ако бъде установено сериозно нарушение.

Скандалът с замразените пилешки продукти е повод за сериозна загриженост в обществото. БАБХ е решена да предприеме всички необходими мерки, за да гарантира безопасността на храните в страната и да предотврати подобни инциденти в бъдеще.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign