Home България Земетресение в Румъния бе усетено и в България – Преживяване на земетресение в Румъния се усеща и в България

Земетресение в Румъния бе усетено и в България – Преживяване на земетресение в Румъния се усеща и в България

by admin
Земетресение в Румъния бе усетено и в България - Преживяване на земетресение в Румъния се усеща и в България

Земетресение в Румъния разтърси и България. Трусът достигна магнитуд от 4.2 по скалата на Рихтер.

Според Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, земетресението е било регистрирано в 15:36 часа на датата. Епицентърът му е бил разположен в Румъния, но силата на труса е била достатъчна да се усети и в някои райони на България.

По данни от института, най-силно земетресението е било усетено в Северозападна България, особено в областите около Видин и Монтана. Жителите на тези райони са докладвали за трептене на постройките и леко разклатени предмети.

В резултат на земетресението не са получени информации за причинени щети или пострадали хора. Властите следят ситуацията и при необходимост ще предприемат необходимите мерки.

Земетресенията в Румъния не са необичайни, тъй като страната се намира в активна сеизмична зона. Това обаче не означава, че трябва да пренебрегваме предпазните мерки и да бъдем готови за евентуални бъдещи земетресения.

Земетресението в Румъния и неговото усещане в България отново ни напомнят за неизбежността на природните явления и важността на подготовката и информираността на гражданите. В случай на земетресение е препоръчително да се придържаме към указанията на компетентните органи и да запазим спокойствие и самообладание.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign