Home България Зеленски разкри, че на фронта се разиграват жестоки сражения с руските войски

Зеленски разкри, че на фронта се разиграват жестоки сражения с руските войски

by admin
Зеленски разкри, че на фронта се разиграват жестоки сражения с руските войски

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, направи изявление, в което сподели, че на фронта се разиграват жестоки битки с руските войски. Това е последствие от нарастващата напрежение между двата съседни държави.

Зеленски подчерта, че украинските войници са готови да защитават своята страна и да противостоят на агресията от страна на Русия. Той изрази своята благодарност към всички военни служители за техния храброст и посветеност.

Президентът призова международната общност да подкрепи Украйна в нейната борба за териториална цялост и суверенитет. Той подчерта необходимостта от обединение и солидарност в лицето на общия противник – руската агресия.

Според Зеленски, Русия продължава да провокира конфликта и да изпраща нови войски към украинската граница. Това представлява сериозна заплаха за мира и стабилността в региона. Президентът призова Русия да спре своите агресивни действия и да се ангажира в конструктивен диалог за намиране на политическо решение на кризата.

Володимир Зеленски подчерта, че Украйна е готова да продължи преговорите с Русия, но само при условие, че тя ще спазва международното право и ще уважава териториалната цялост на Украйна. Той изрази надежда, че дипломатическите усилия ще доведат до мирно решение на конфликта.

Президентът не пропусна да спомене значението на подкрепата от страна на НАТО и Европейския съюз. Той изрази благодарността си към союзниците за техния ангажимент и подкрепа в трудния момент за Украйна. Зеленски заяви, че страната му е готова да работи активно с партньорите си в посока на постигането на мирно решение и защитата на общите ценности.

В заключение, Володимир Зеленски подчерта необходимостта от съблюдаване на международното право и принципите на справедливост. Той призова за спиране на войната и постигане на мирно решение, което ще осигури стабилност и благоденствие за Украйна и целия регион. Президентът изрази увереността си, че украинският народ ще остане единен и непоколебим в своята борба за свобода и независимост.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign