Home България Здравният министър разкрива тревожни факти за финансирането от Европейския съюз

Здравният министър разкрива тревожни факти за финансирането от Европейския съюз

by admin
Здравният министър разкрива тревожни факти за финансирането от Европейския съюз

Здравният министър Христо Хинков разкри няколко неутешителни новини, свързани с евросредствата. Той предупреди, че е възможно да се наложи да бъдат направени значителни съкращения в здравната система поради липса на финансиране.

Според Хинков, причината за това е фактът, че България не успява да използва напълно европейските средства, които и бяха отпуснати. Той посочи, че само около 40% от общия размер на фондовете са използвани до момента.

Министърът обясни, че това представлява сериозен проблем за здравната система и може да доведе до сериозни последствия за пациентите. Сред възможните мерки за решаване на проблема Хинков спомена увеличаването на бюджетното финансиране или намирането на други източници на финансиране.

В допълнение към тези новини, министър Христо Хинков съобщи и за необходимостта от подобряване на ефективността на здравната система. Той подчерта, че е необходимо да се извършат структурни промени и да се оптимизират процесите в системата.

Хинков призова за по-добро управление на ресурсите и по-голяма отговорност от страна на здравните институции. Той подчерта, че само по този начин ще можем да гарантираме качествено здравно обслужване за всички граждани.

В заключение, министър Христо Хинков предупреди, че ако не бъдат предприети незабавни действия за решаване на финансовите проблеми в здравната система, последствията могат да бъдат сериозни и дълготрайни. Той призова за сътрудничество между всички заинтересовани страни с цел намирането на устойчиво решение.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign