Home България Ердоган разкрива шокиращите промени в Турция: Нова конституция на хоризонта

Ердоган разкрива шокиращите промени в Турция: Нова конституция на хоризонта

by admin
Ердоган разкрива шокиращите промени в Турция: Нова конституция на хоризонта

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган повторно призова за съставяне на нова конституция за Турция, съобщи източник от президентството. Той подчерта, че това е необходимо за модернизацията и развитието на страната.

Ердоган заяви, че новата конституция трябва да бъде съобразена с потребностите и предизвикателствата на съвременния свят. Той подчерта важността на установяването на по-силна и стабилна демокрация, която да гарантира правата и свободите на всички граждани.

Президентът изрази убеждението си, че новата конституция ще помогне за постигането на по-голяма прозрачност и отговорност в правителството. Той подчерта необходимостта от разделение на властите и независимостта на съдебната система.

Ердоган обеща да проведе широка обществена дискусия по въпроса за новата конституция. Той призова политическите партии, гражданското общество и експертите да допринесат със своите идеи и предложения.

Предложението за нова конституция вече беше внесено в парламента от правителството. Той призова парламентарните партии да работят заедно, за да постигнат широка подкрепа и консенсус по този важен въпрос.

Ердоган подчерта, че новата конституция трябва да отразява разнообразието и многообразието на турското общество. Той подчерта необходимостта от зачитане на правата на малцинствата и гарантиране на равноправие за всички граждани.

Президентът изрази надежда, че новата конституция ще бъде приета с широка подкрепа от гражданите на Турция. Той заяви, че това ще бъде ключов момент за страната и ще помогне за укрепването на демокрацията и просперитета.

В заключение, Ердоган повторно призова всички политически субекти и обществени организации да се ангажират със съставянето на новата конституция. Той подчерта, че това е важна стъпка към модернизацията и развитието на Турция.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign