Home България Евродепутатът Кючюк шокира с изискване за отлагане на доклада за еврочленството на Скопие!

Евродепутатът Кючюк шокира с изискване за отлагане на доклада за еврочленството на Скопие!

by admin
Евродепутатът Кючюк шокира с изискване за отлагане на доклада за еврочленството на Скопие!

Евродепутатът Кючюк иска отлагане на доклада за еврочленството на Скопие

Евродепутатът от ДПС и “Обнови Европа” Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на доклада за напредъка на Република Северна Македония в Европейския парламент, съобщиха от неговия пресофис. Гласуването беше планирано да се проведе в края на този месец.

Кючюк, който е докладчик по въпросите на еврочленството на Скопие, обосновава своята искане с необходимостта от допълнително време за разглеждане и анализ на представения доклад. Той подчертава, че това е изключително важен въпрос, който изисква сериозност и задълбочено проучване.

Причините за искането за отлагане не бива да се търсят само в сложната политическа обстановка около процеса на преговори между Европейския съюз и Скопие. Кючюк посочва, че докладът трябва да бъде изготвен с внимание и прецизност, като се вземат предвид всички аспекти на напредъка на Република Северна Македония в постигането на еврочленство.

Той подчертава, че е необходимо да се проучи добре положението в страната по отношение на редица ключови области, като правосъдието, борбата с корупцията и организираната престъпност. Само след задълбочено проучване на тези важни аспекти може да се направи обективна оценка за готовността на Скопие за членство в ЕС.

Кючюк припомня, че Европейският парламент има отговорността да осигури надеждни и точни данни за напредъка на Република Северна Македония. Той подчертава значението на доклада като инструмент за оценка и ръководство за страната в нейните усилия да изпълни необходимите реформи и да се приближи до стандартите на ЕС.

От пресофиса на Кючюк съобщиха, че евродепутатът е взел предвид и факта, че процесът на преговори за еврочленството на Скопие все още не е приключил. Той изразява надежда, че допълнителното време за разглеждане на доклада ще помогне за постигането на по-добри резултати в този процес.

Според Кючюк отлагането на гласуването няма да забави напредъка на Република Северна Македония в преговорите за членство в ЕС. Той подчертава, че качеството и точността на доклада са от първостепенно значение и трябва да бъдат осигурени преди приемането му от ЕП.

В заключение, Кючюк изразява увереността си, че отлагането на гласуването ще даде възможност за по-добра подготовка и анализ на доклада. Той призовава за сътрудничество и конструктивен диалог между всички заинтересовани страни, с цел постигане на най-добрите резултати в процеса на еврочленство на Скопие.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign