Home България Досъдебно разследване започва за престъпление от омраза срещу участници в протеста на “Възраждане” във Варна.

Досъдебно разследване започва за престъпление от омраза срещу участници в протеста на “Възраждане” във Варна.

by admin
Досъдебно разследване започва за престъпление от омраза срещу участници в протеста на "Възраждане" във Варна.

Снимка Възраждане – Варна, фейсбук

Във връзка с последните събития, беше започнато досъдебно производство по чл. 162, т.1 от Наказателния кодекс на Република България. Това престъпление е свързано с изразяването на омраза и ненавист към определена група хора.

Снощният инцидент предизвика шок и вълна от негодувание в обществото. Участниците в този инцидент ще трябва да отговарят пред закона за своите действия.

Полицията активно работи по случая и извършва всички необходими разследващи дейности. Специализирани екипи ще анализират всички налични доказателства и ще установят точните обстоятелства около случая.

Ние като общество трябва да осъзнаем сериозността на тези престъпления и да се борим за това да живеем в хармония и толерантност. Никой не трябва да бъде подложен на омраза и дискриминация.

Очакваме правосъдието да бъде изпълнено и виновните да бъдат наказани съгласно закона. Само по този начин можем да гарантираме, че подобни инциденти няма да се повтарят в бъдеще.

Нека работим заедно за по-справедливо и толерантно общество, където всеки може да се чувства безопасен и уважаван.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign