Home България Диана Ковачева: Даване на възможност за втори опит на зрелостниците при матурата

Диана Ковачева: Даване на възможност за втори опит на зрелостниците при матурата

by admin
Диана Ковачева: Даване на възможност за втори опит на зрелостниците при матурата

Омбудсманът Диана Ковачева представи своето предложение пред председателя на Народното събрание Росен Желязков и членовете на Комисията по правата на човека. В предложението си тя изразява загрижеността си относно някои проблемни въпроси, които засягат правата на гражданите.

Един от основните въпроси, повдигнати от омбудсмана, е свързан с необходимостта от подобряване на законодателството в областта на защитата на личните данни. Тя призовава за по-строг контрол и наказания за компаниите и организациите, които не спазват задълженията си по отношение на защитата на личните данни на гражданите.

Омбудсманът също така изразява загрижеността си относно условията в някои затвори и полуоткрити затворници. Тя подчертава необходимостта от подобрение в системата за рехабилитация и социална интеграция на лицата, освободени от затвора.

Друг важен въпрос, повдигнат от Диана Ковачева, е свързан с достъпа до здравни услуги за хората с увреждания. Тя призовава за гарантиране на равен достъп до качествени медицински услуги и подобряване на инфраструктурата, за да се осигури по-лесно движение и достъпност за хората с увреждания.

Омбудсманът изразява и загрижеността си относно дискриминацията и насилието спрямо жените. Тя призовава за по-ефективни мерки за предотвратяване и наказание на тези престъпления, както и за подкрепа на жертвите.

В заключение, Диана Ковачева подчертава необходимостта от активна роля на държавата в осигуряването на правата и благосъстоянието на гражданите. Тя призовава Народното събрание да обърне сериозно внимание на предложенията й и да предприеме необходимите стъпки за решаването на посочените проблеми.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign