Home България Джо Байдън: Връзките между САЩ и Индия са по-здрави от всякога

Джо Байдън: Връзките между САЩ и Индия са по-здрави от всякога

by admin
Джо Байдън: Връзките между САЩ и Индия са по-здрави от всякога

Американският президент Джо Байдън заяви, че отношенията между САЩ и Индия са сред най-важните в света и се характеризират с по-силна и по-благоприятна динамика. Той подчерта, че двата народа имат общи ценности и интереси, които ги обединяват.

Президентът Байдън изрази благодарност към индийското правителство за неговата ангажираност в борбата срещу пандемията от COVID-19. Той похвали усилията на Индия да произведе и доставя ваксини на други държави, като го определи като пример за глобално лидерство.

Двете страни обсъдиха важни въпроси от общ интерес, включително климатични промени, търговия и сигурност. Президентите Байдън и Моди потвърдиха ангажимента си за укрепване на технологичното партньорство между двата народа.

В рамките на тази нова ера на сътрудничество, САЩ и Индия ще работят заедно в борбата срещу пандемията, насърчаването на свободната търговия и инвестициите, както и за преодоляването на общите предизвикателства пред световната стабилност и сигурност.

Президент Байдън подчерта необходимостта от укрепване на демокрацията и правата на човека в света. Той изрази подкрепа за Индия като важен актьор в регионалната стабилност и сигурност.

В заключение, президентът Байдън заяви, че САЩ и Индия имат голям потенциал да постигнат значителен напредък в различни области. Той изрази увереността си, че двустранните отношения между двете страни ще продължат да се развиват положително и ще допринасят за благото на света.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign