Home България Денков разкрива тайните зад заключенията на Радев: Ще останете изненадани!

Денков разкрива тайните зад заключенията на Радев: Ще останете изненадани!

by admin
Денков разкрива тайните зад заключенията на Радев: Ще останете изненадани!

В отговор на изявлението на президента Радев, говорещо за някои заключения, които той изважда, заместник-министър-председателят Томислав Денков заяви, че не разбира откъде идват тези заключения. Той подчерта, че нито законодателната, нито изпълнителната власт трябва да излизат от рамките на своите правомощия.

Денков постави акцент върху необходимостта съдебната власт да осигури доверие за своята работа. Той подчерта, че съдебната система трябва да бъде независима и да функционира справедливо и безпристрастно. В последните месеци обаче имаше случаи, които породиха съмнения в обществото.

Заместник-министър-председателят призова за прозрачност и отчетност в работата на съдебната система. Той подчерта необходимостта от ясни процедури и критерии при назначаването на съдии и прокурори. Само по този начин ще можем да гарантираме, че съдебната власт действа в интерес на обществото и спазва принципите на правовата държава.

Денков изрази и загрижеността си относно някои случаи на злоупотреби и корупция в съдебната система. Той подчерта, че такива практики трябва да бъдат строго наказвани и не трябва да има място за тях в правовата държава.

Заместник-министър-председателят призова всички институции да работят заедно, за да гарантират правосъдие и законност. Той подчерта необходимостта от солидарност и сътрудничество между различните органи на властта.

В заключение, Денков подчерта, че е необходимо да се укрепят институциите и да се осигури доверие в тяхната работа. Само по този начин ще можем да изградим по-силна и стабилна правова държава, която служи на интересите на гражданите.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign