Home България Гръцката граница се огражда, за да се предотврати мигрантски поток по река Марица

Гръцката граница се огражда, за да се предотврати мигрантски поток по река Марица

by admin
Гръцката граница се огражда, за да се предотврати мигрантски поток по река Марица

Гърция поставя ограда, за да спре нелегалното навлизане на мигранти по река Марица. Мигрантите са големи групи, които се опитват да преминат границата между Турция и Гърция. Оградата ще бъде дълга 26 километра и ще се разположи в района на Евросъюзовата граница.

Гръцките власти са започнали строежа на оградата, след като Турция отвори границата си за мигранти през февруари 2020 година. Оградата ще бъде изградена от метални панели и ще има височина от 4 метра. Тя ще бъде оборудвана с камери за наблюдение и инфрачервени системи за откриване на движение.

Гръцките власти са заявили, че строежът на оградата е необходим, за да се предотврати нелегалното навлизане на мигранти в Гърция. Според тях, мигрантите представляват заплаха за обществената сигурност и икономиката на страната.

Междувременно, Европейският съюз е наложил санкции на Турция заради нарушаване на международното право в Средиземно море. Турция е обвинена в нарушаване на гръцките и кипърски териториални води, като е изпращала кораби за проучвания и бурови платформи в спорни зони.

В отговор на това, Турция е заявила, че ще продължи да защитава своите права и интереси в Средиземно море. Междувременно, мигрантите продължават да се опитват да преминат границата между Турция и Гърция, като това представлява голямо предизвикателство за гръцките власти.

Source: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign