Home България Горещина със силни гръмотевични бури в отделни райони на Еньовден

Горещина със силни гръмотевични бури в отделни райони на Еньовден

by admin
Горещина със силни гръмотевични бури в отделни райони на Еньовден

Краткотрайна прохлада в неделя и понеделник

Прогнозите показват, че Еньовден ще бъде преобладаващо слънчев и горещ ден с високи температури от 30 до 36-37 градуса. В следобедните часове може да се появят някои облачности, но те не биха трябвало да предизвикат значителни промени в атмосферните условия.

Вечерта на Еньовден е възможно времето да се охлади малко, като температурите ще спаднат до около 25-28 градуса. Тази краткотрайна прохлада обаче не трябва да ни заблуждава – лятото е все още на път и очакваме повечето дни да бъдат изключително горещи.

Започващата работна седмица ще започне с подобни метеорологични условия. Понеделник ще бъде слънчев и горещ ден, като температурите отново ще достигнат до 30-36-37 градуса. Въпреки че може да има някои разпокъсани облачности, те не биха трябвало да причинят значителни промени в атмосферните условия.

Съветваме всички граждани да се пазят от високите температури и да избягват дълготрайно излагане на слънцето, особено в периода между 11:00 и 16:00 часа. Носенето на шапка и лека, светла дреха е също препоръчително. Осигурете си достатъчно течности и избягвайте физическите натоварвания на открито по време на най-горещите часове от деня.

Важно е да помним, че грижата за здравето ни е от първостепенна важност, особено при високите летни температури. Пазете себе си и близките си и не забравяйте да следвате препоръките за безопасност при горещото време.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign