Home България Глоба до 3000 евро за изхвърлен от кола фас в Гърция

Глоба до 3000 евро за изхвърлен от кола фас в Гърция

by admin
Глоба до 3000 евро за изхвърлен от кола фас в Гърция

Гърция налага високи глоби за хвърляне на отпадъци от автомобили.

В Гърция е забранено хвърлянето на отпадъци от автомобили по пътищата и в близост до горите. За да се запази чистотата и екологичната среда, гръцките органи наредиха строги мерки и високи глоби за тези, които не спазват правилата.

Хвърлянето на фасове, опаковки или друг вид отпадъци извън предназначените за това контейнери може да доведе до сериозни последствия за околната среда. Тези материи могат да замърсят почвата, водите и да предизвикат непоправима вреда на животинския и растителния свят.

Особено опасно е хвърлянето на фасове или контейнери с лесно запалими материи край горите. В Гърция има строг забранителен режим за палене на огън в близост до горските масиви поради риска от пожар. Такива небделия могат да предизвикат опустошителни горски пожари, които се разпространяват бързо и могат да унищожат големи площи от природата.

За да се предотвратят тези неблагоприятни ситуации, гръцките органи налагат високи глоби на нарушителите. Хората, които хвърлят отпадъци от автомобили или палят огън в забранени зони, могат да бъдат наказани с глоба до 5000 евро.

Гражданите и посетителите на Гърция трябва да спазват правилата и да бъдат отговорни към околната среда. Запазването на чистотата и екологичната равновесие е от решаващо значение за запазването на природното богатство и красота на страната.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign