Home България Гастрономичният гений Пригожин напуска Русия и се отправя към Беларус.

Гастрономичният гений Пригожин напуска Русия и се отправя към Беларус.

by admin
Гастрономичният гений Пригожин напуска Русия и се отправя към Беларус.

в Беларус, съобщава информационна агенция “Петел”. Това решение на Пригожин идва след няколко месеца нарастващи напрежение между Русия и Беларус.

ЧВК “Вагнер” е частна военна компания, която е известна със своето участие в конфликти по света. Ръководителят на компанията, Евгений Пригожин, е близък до президента Владимир Путин и има значителен влияние в руската политика.

Причините за напускането на Русия от страна на Пригожин не са ясни. Въпреки това, според източници от близки до него, той може да търси нови възможности за разширяване на своята дейност в Беларус.

Отношенията между Русия и Беларус се влошават от последните месеци поради различни спорове и конфликти. Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвинява Русия в опити за намеса в беларуската политика и подкрепа на опозицията. Русия, от своя страна, обвинява Беларус в неразумна икономическа политика и нежелание за постигане на договорености.

Пригожин е известен със своите връзки с руското правителство и участието си в различни геополитически проекти. Той е бил обвиняван в намеса в изборите в САЩ през 2016 година и има санкции от страна на САЩ и ЕС.

Сегашното му преместване в Беларус може да има значителни последици за политическата обстановка както в Русия, така и в Беларус. Наблюдатели очакват, че това може да допринесе за още по-голямо напрежение между двата съседни държави.

В момента не е ясно какви ще бъдат следващите стъпки на Пригожин или как ще продължи работата на ЧВК “Вагнер” след това. Все пак, това развитие на събитията предизвиква интерес и тревоги относно бъдещето на региона и влиянието на Русия в него.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign