Home България Гастон Пригожин отпътува за Беларус

Гастон Пригожин отпътува за Беларус

by admin
Гастон Пригожин отпътува за Беларус

Кадър Пригожин, телеграм

Руските държавни медии съобщиха, че Евгений Пригожин, ръководител на частна военна компания “Вагнер”, ще напусне Русия и ще отиде в Беларус.

Според информациите, Пригожин е получил покана от беларуските власти за посещение на страната. Той ще пристигне в Минск и ще се срещне с висши представители на беларуското правителство.

Причината за това посещение все още не е ясна. Някои източници твърдят, че Пригожин може да обсъди с беларуските лидери въпроси относно сигурността и военното сътрудничество между двата държави. Други спекулират, че това може да е свързано с икономически интереси или политически преговори.

Евгений Пригожин е известен като близък приятел и бизнеспартньор на руския президент Владимир Путин. Той е основател на компанията “Конкорд Мениджмънт и Консултинг”, която се занимава с кетъринг и военни дейности. “Вагнер” е част от тази компания и е известна с участието си в конфликти в Сирия, Украйна и Централноафриканската република.

Новината за посещението на Пригожин в Беларус предизвика интерес и спекулации. Някои анализатори предполагат, че това може да бъде свързано с напрежениета между Русия и Запада, както и с политическата криза в Беларус след президентските избори през 2020 година.

Очаква се посещението на Евгений Пригожин да бъде отбелязано от интензивни дипломатически разговори и преговори. Времето ще покаже какви ще бъдат резултатите от тази посещение и как ще повлияят на отношенията между Русия и Беларус.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign