Home България БСП шокира срещу военната помощ за Украйна! Ще изслушат ли министъра на отбраната? (Видео)

БСП шокира срещу военната помощ за Украйна! Ще изслушат ли министъра на отбраната? (Видео)

by admin
БСП шокира срещу военната помощ за Украйна! Ще изслушат ли министъра на отбраната? (Видео)

Парламентарната група на БСП отправи искане днес към министъра на отбраната Тодор Тагарев да бъде изслушан в Народното събрание поради информации, разпространени в общественото пространство, че България ще изпрати медицински екипажи в конфликта в Украйна. От трибуната на парламента Борислав Гуцанов осъди решението на кабинета “Денков” да включи страната ни в общата европейска инициатива.

БСП изразиха сериозни съмнения относно участието на български медицински специалисти в украинския конфликт. Представителите на партията поискаха министър Тагарев да предостави ясна информация за това решение и мотивите зад него. Според БСП, такава акция може да има негативни последствия за България и да засегне безопасността и интересите й.

Борислав Гуцанов, който говореше от трибуната на парламента, изрази своето неодобрение към решението на кабинета “Денков” да се включи в общата европейска инициатива за помощ на Украйна. Той подчерта, че това решение не е било обсъдено и одобрено от Народното събрание и затова трябва да бъде прегледано и обяснено пред депутатите.

Представителите на БСП изразиха загрижеността си, че участието на български медицински специалисти в конфликта в Украйна може да доведе до засилване на напрежението и да повлияе отрицателно на безопасността на страната. Те поискаха министър Тагарев да представи аргументирани факти, които подкрепят необходимостта от такава акция.

БСП призовават правителството да обърне сериозно внимание на тези опасения и да предостави ясни отговори пред Народното събрание. Партията подчертава, че решенията за участие в международни конфликти трябва да бъдат вземани с максимална отговорност и след задълбочено обсъждане с парламентарните представители.

Министър Тодор Тагарев ще трябва да отговори на въпросите и опасенията на БСП пред Народното събрание. Очаква се той да представи ясни аргументи, които подкрепят решението за участие на български медицински екипажи в Украйна. Предстоящото изслушване ще даде възможност на депутатите да получат необходимата информация и да разгледат всички страни на въпроса.

БСП продължават да следят развитието на ситуацията и ще продължат да повдигат критични въпроси по този важен за страната тема. Партията призовава правителството да бъде прозрачно и откровено по отношение на своите решения и действия, които засягат безопасността и интересите на България.

Времето ще покаже какво ще бъде решението на Народното събрание и какви ще бъдат последствията от участието на български медицински екипажи в конфликта в Украйна. БСП продължават да настояват за ясни и обосновани аргументи, които да гарантират безопасността и интересите на страната.

Източник: flashnews.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign