Home България Борисов разкрива шокиращи планове за Украйна в среща с Роберт Бенджамин

Борисов разкрива шокиращи планове за Украйна в среща с Роберт Бенджамин

by admin
Борисов разкрива шокиращи планове за Украйна в среща с Роберт Бенджамин

Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, проведе среща, по време на която обсъди въпроса дали България ще продължи да подкрепя Украйна. Той заяви, че страната ни ще продължи да поддържа и подкрепя Украйна в борбата й за суверенитет и териториална цялост.

Борисов изрази своята загриженост относно ситуацията в Украйна и подчерта необходимостта от мирно решаване на конфликта. Той призова за спазване на международното право и зачитане на териториалната цялост на държавите.

Лидерът на ГЕРБ изрази увереност, че България трябва да продължи да играе активна роля в установяването на мирни преговори и постигането на политическо решение за конфликта. Той подчерта необходимостта от дипломатически усилия и солидарност с украинския народ.

Борисов сподели, че България вече предоставя помощ на Украйна в различни области, като например енергетиката и хуманитарната помощ. Той подчерта важността на сътрудничеството между двете страни и необходимостта от укрепване на икономическите връзки.

Лидерът на ГЕРБ подчерта значението на Европейския съюз в решаването на конфликта в Украйна. Той изрази надежда, че ЕС ще продължи да поддържа силна позиция и ще предостави необходимата подкрепа за установяването на мир.

Борисов призова за по-голяма координация между държавите-членки на ЕС и НАТО, както и за активно участие в решаването на конфликта. Той подчерта значението на сигурността и стабилността в региона и необходимостта от обединени усилия.

Лидерът на ГЕРБ завърши казвайки, че България ще продължи да бъде активен партньор и поддръжник на Украйна в борбата й за свобода и демокрация. Той подчерта важността на солидарността и сътрудничеството между държавите, за да се постигне мирно решение на конфликта.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign