Home България Борел изразява загрижеността си за напрежението в Русия: Активирахме кризисния реагиращ център

Борел изразява загрижеността си за напрежението в Русия: Активирахме кризисния реагиращ център

by admin
Борел изразява загрижеността си за напрежението в Русия: Активирахме кризисния реагиращ център

пресконференцията, проведена днес в Брюксел. Центърът за реагиране при кризи на ЕС е създаден с цел да координира и управлява отговора на Европейския съюз при извънредни ситуации и кризи.

Борел подчерта, че активирането на центъра е необходимо предвид настоящата сложна глобална обстановка, причинена от пандемията COVID-19. Той посочи, че ЕС трябва да бъде готов да реагира бързо и ефективно в случай на криза, за да защити интересите и безопасността на своите граждани.

Центърът ще работи в тясно сътрудничество с държавите-членки на ЕС и другите институции на блока. Той ще предоставя анализи, информация и координация между различните страни по време на кризисни ситуации. Основната цел е да се осигури бърза реакция и подходящо управление на кризите.

Борел подчерта още, че центърът ще бъде отговорен за събирането и анализа на информацията, свързана с кризисните ситуации, както и за предоставянето на необходимата помощ и подкрепа на засегнатите държави. Той подчерта, че ЕС трябва да бъде способен да реагира бързо и ефективно в случай на криза, за да запази стабилността и безопасността в региона.

В заключение, Борел изрази увереността си, че активирането на центъра за реагиране при кризи на ЕС ще допринесе за по-добра координация и управление на кризисните ситуации. Той подчерта необходимостта от солидарност и сътрудничество между всички държави-членки на ЕС в тези трудни времена.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign