Home България Байдън провежда разговори с европейските ръководители относно напрежението в Русия

Байдън провежда разговори с европейските ръководители относно напрежението в Русия

by admin
Байдън провежда разговори с европейските ръководители относно напрежението в Русия

с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и британския премиер Борис Джонсън, за да обсъди нарастващите напрежение в Русия.

Според източници от Белия дом, разговорите се фокусираха върху недавното задържане на руски опозиционен лидер Алексей Навални и нарастващата репресия срещу демократичните протести в страната. Президентът Байдън изрази загрижеността си относно нарушенията на правата на човека в Русия и подчерта необходимостта от солидарност и силна реакция от страна на Европейския съюз.

Лидерите обсъдиха и други предизвикателства, свързани с Русия, като кибератаките, които засягат както САЩ, така и европейските държави. Те призоваха за укрепване на киберсигурността и заедно търсиха начини за по-ефективно справяне с тази заплаха.

Президентът Байдън подчерта необходимостта от сътрудничество и координация между САЩ и Европейския съюз в борбата срещу руската агресия и нарушенията на международното право. Той изрази увереност, че само чрез обединени усилия може да се постигне промяна в политиката на Русия.

След разговорите, лидерите изразиха подкрепата си за Алексей Навални и призоваха за неговото освобождаване. Те обещаха да продължат да следят внимателно развитието на политическата ситуация в Русия и да предприемат необходимите действия, за да защитят демократичните ценности и правата на човека.

Този разговор между президента Байдън и европейските лидери е част от неговите усилия да възстанови трансатлантическите отношения след периода на напрежение под предходния американски президент. Той подчерта важността на сътрудничеството и солидарността между САЩ и Европа за решаване на глобалните предизвикателства и защита на демокрацията и правата на човека.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign