Home България Атанас Славов: В близките дни ще стане ясно дали ще има управление на реформатори или рискуваме да се върнем към бездействието от преди месеци.

Атанас Славов: В близките дни ще стане ясно дали ще има управление на реформатори или рискуваме да се върнем към бездействието от преди месеци.

by admin
Атанас Славов: В близките дни ще стане ясно дали ще има управление на реформатори или рискуваме да се върнем към бездействието от преди месеци.

Правосъдният министър Атанас Славов изрази мнението си в интервю за “Панорама”, че в близките дни ще стане ясно дали ще има реформаторско управление в правосъдието. Той подчерта, че е необходимо да се променят някои от основните проблеми в системата, за да се гарантира по-голяма прозрачност и ефективност.

Славов обясни, че решенията на Висшия съдебен съвет (ВСС) и Министерството на правосъдието трябва да бъдат насочени към подобряване на работата на съдебната система. Той подчерта необходимостта от по-голяма автономия и независимост на съдебната власт.

Министърът заяви, че е необходимо да се установят ясни критерии за избора на кандидатите за длъжности в правосъдието. Той подчерта значимостта на професионализма и интегритета при изпращането им.

Славов сподели и своята готовност да работи с всички заинтересовани страни, включително съдебната система и гражданското общество, за да се постигне напредък в реформите на правосъдието.

В заключение, министърът изрази надежда, че промените в правосъдието ще доведат до по-голяма доверие от страна на гражданите и ще укрепят демократичните институции в България.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign