Home България Асен Василев насочи “Български енергиен холдинг” напред

Асен Василев насочи “Български енергиен холдинг” напред

by admin
Асен Василев насочи "Български енергиен холдинг" напред

Асен Василев, финансовият министър на България, ще извърши проверка върху печалбите на “Български енергиен холдинг”. Това решение бе взето след среща с министерския съвет и представители на енергийния сектор.

Целта на проверката е да се установи какво точно се случва с печалбите на “Български енергиен холдинг” и дали те отразяват реалното положение в компанията. Финансовият министър изрази загрижеността си относно намаляващите приходи и нестабилността в енергийния сектор.

Според Асен Василев, проверката ще бъде проведена от специализирани експерти, които ще анализират финансовите отчети и операциите на “Български енергиен холдинг”. Той подчерта, че целта им е да получат ясна представа за финансовото здраве на компанията и да идентифицират проблемите, които могат да допринесат за намаляването на печалбите.

Финансовият министър призова и други институции, като Комисията за финансов надзор и Държавната агенция по енергийно регулиране, да се включат в проверката и да предоставят необходимата информация. Той подчерта, че само съвместни усилия могат да доведат до разбиране на проблемите и намиране на решения за стабилизиране на енергийния сектор.

След провеждането на проверката, финансовият министър ще представи резултатите пред правителството и ще бъдат предприети необходимите мерки за подобряване на финансовото положение на “Български енергиен холдинг”.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign