Home България Асен Агов: Провалът, който Путин очаква, ще повтори историята

Асен Агов: Провалът, който Путин очаква, ще повтори историята

by admin
Асен Агов: Провалът, който Путин очаква, ще повтори историята

…сторическите грешки, които са довели до краха на множество империи.“ Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на интервю за БТВ.

Зеленски изрази увереността си, че Русия няма да успее в своите агресивни намерения и ще се сблъска със сериозни последствия. Той подчерта, че историята показва, че всеки опит за насилствено присъединяване на територии е провален.

Президентът на Украйна призова международната общност да подкрепи страната му в борбата й за териториална цялост и независимост. Той заяви, че Украйна не желае война и е готова за дипломатично решение на конфликта.

Според Зеленски Русия използва военните провокации като инструмент за постигане на своите политически цели. Той призова Русия да спазва международното право и да прекрати агресията си.

Президентът на Украйна обвини Русия в нарушаване на договорите и споразуменията, които гарантират мирното съществуване на двата съседни държави. Той подчерта необходимостта от решителни действия от страна на международната общност, за да се предотврати разширяването на конфликта.

Зеленски призова и украинските граждани да бъдат единни и да подкрепят усилията за защита на страната. Той заяви, че Украйна е готова да се бори за свободата и независимостта си.

В заключение, президентът Зеленски изрази надежда, че международната общност ще реагира адекватно и ще помогне в решаването на кризата в Украйна. Той подчерта необходимостта от спазване на правилата и ценностите, които основополагат мирните отношения между държавите.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign