Home България Ангел Кунчев разкрива на БТВ: Тайните на нашата морска вода – опитайте я и ще се изумите

Ангел Кунчев разкрива на БТВ: Тайните на нашата морска вода – опитайте я и ще се изумите

by admin
Ангел Кунчев разкрива на БТВ: Тайните на нашата морска вода - опитайте я и ще се изумите

Качеството на морската вода в България е изключително добро, според главния експерт по водни ресурси. В интервю за bTV, той подчерта, че би искал да я опита лично, но все още не може да си позволи това удоволствие.

Главният експерт по водни ресурси изрази увереността си в качеството на морската вода в България. Той посочи, че през последните години са предприети значителни усилия за подобряване на качеството на водата и защитата на морската среда.

Според него, страната ни разполага с модерна инфраструктура за обработка на отпадъчните води и контрол на замърсяванията. Това позволява да се поддържат оптимални нива на качество и безопасност на морската вода.

Главният експерт обясни, че системите за пречистване на отпадъчните води работят ефективно и спазват всички необходими стандарти. Това осигурява, че водата, която се излива в морето, е безопасна за околната среда и хората.

Той подчерта също така, че контролът върху замърсяванията от индустриални предприятия и кораби е стриктен. Инспекциите и наблюдението на морската среда се извършват редовно, за да се гарантира спазването на всички правила и стандарти.

Главният експерт по водни ресурси призова гражданите да бъдат отговорни и да помагат за запазването на качеството на морската вода. Той препоръча да не се изхвърлят отпадъци или други замърсители в морето и да се спазват правилата за опазване на околната среда.

В заключение, главният експерт по водни ресурси уверено заяви, че качеството на морската вода в България е отлично. Той подчерта необходимостта от продължаване на усилията за подобряване на качеството и защитата на морската среда, за да се гарантира безопасността и удоволствието на всички, които посещават българското Черноморие.

Източник: petel.bg

You may also like

Our Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Newsletter

Laest News

@2021 – All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign